pátek 28. září 2018

MZ - 1. kapitola

1. kapitola

Tento ročník byl jiný a věděl to každý. Válka na každém zúčastněném zanechala spousty jizev. Viditelným i těch neviditelných. Okradla je o dětství. Ale přinesla mnoho dobrých věcí. Například nová přátelství. A to bylo dobře, usoudila Hermiona už ve vlaku do Bradavic, když si prohlížela nové obsazení jejich kupé, které bylo uměle zvětšeno. Neseděla tam jen s Nevillem, Lenkou, Ginny, Harrym a Ronem. Letos se připojili i Draco, Pansy a Blaise.

Po měsíci školy se vzrušení z opravených Bradavic a návratu do školy utišilo. A tak jednoho rána Hermiona v klidu snídala u nebelvírského stolu společně s Harrym, Ronem, Dracem a Pansy. Blaise jako obvykle zaspal.
„Hele? Všimli jste si, že se spousta lidí zlepšila v Lektvarech?“ zeptal se s plnou pusou Ron.
„Ronalde Weasley, už jsi dost starý na to, abys věděl, že s plnou pusou se nemluví!“ vyhubovala ho Hermiona. Načež se Ron jen nevinně usmál a vykulil oči.
„Když už jsi dostal mini lekci etikety, tak se vrátím k tvé otázce. Ano, všimli. Jistě to ale není proto, že se ze Severuse stal hrdina a on už nemusí nic předstírat a tak je přece jen o něco lidštější,“ odpověděl Draco se zvednutým obočím.
„A já si myslím, že ztratil trochu z toho svého „sex epílu“,“ pronesla zamyšleně Pansy a přitom si prohlížela vajíčko napíchnuté na své vidličce.
„Taky si myslím. Sice si udržuje svou tajemnost, ale už to není ten temný hrdina, kterým býval,“ odpověděla Hermiona.
„Děláte si srandu? Vám se líbí Snape?“ zeptal se znovu Ron.
„Neděláme, Rone. Pokud sis nevšiml, tak snad každá starší holka z něj byla nějakou dobu paf,“ zareagovala Hermiona velmi trpělivým hlasem.
„To jsem si teda nevšiml. Vy jo?“ obrátil se tentokrát se svou otázkou na Draca a Harryho a k jeho potěšení se dočkal záporné odpovědi.
„Ale opravdu. Stačí se podívat na ty jeho ruce. Ty dlouhé prsty a jejich obratnost!“ začala Hermiona.
„A jeho hluboký hlas,“ pokračovala Pansy.
„Nebo ten pohled pichlavých očí. Těch černých očí, které mají tolik odstínů.“
„I jen ta jeho záhadnost je dostatečná na to, aby se nám, dívkám, líbil.“
„Jeho inteligence je také přitažlivá.“
„Ale co se týče vzhledu, tak nesmíme zapomenout na jeho zadek! Ten má fakt dobrej.“
„A teď se k tomu všemu přidala i jeho pověst hrdiny a všechny ty jeho skutky. Je to prostě žádaný muž, i když to není podle všech měřítek ten největších krasavec,“ pokrčila nakonec rameny Hermiona. A v tom přišel rozespalý Blaise, který si všiml šokovaných výrazů na tvářích chlapců a v kontrastu s tím usměvavých výrazů dívek.
„O co jsem přišel?“ zeptal se zmateně.
„O seznam věcí, co dělá Severuse přitažlivým a žádaným mužem,“ dostal ze sebe Draco. Jeho údiv byl znát i na jeho hlase.
„Tak to mohlo být zajímavé! Proč vždycky probíráte nejzajímavější věci, když spím?!“ zareagoval Blaise.
„Protože spíš dlouho,“ odvětil Harry, který se už vzpamatoval z největšího šoku.
„Tak mi to shrňte,“ povzdechl si Blaise.
„Ruce, prsty, obratnost, oči s mnoha odstíny, hlas, záhadnost, inteligence, pověst hrdiny a zadek. Myslím, že jsem na nic nezapomněl,“ vypočítával mu Harry.
„Kdybys byl v hodinách stejně pozorný na probíranou látku, jako u takovýchto rozhovorů, tak by z tebe byla jednička,“ mírně se zamračila Hermiona.
„Ale já už jsem jednička. Jsem Chlapec, který zabil Voldemorta. Nebo jestli chceš, tak Chlapec, který vyhrál válku, anebo prostě a jednoduše Harry Potter!“ zazubil se na ní a vysloužil si tím zamračený pohled od Hermiony, plácnutí od Pansy a pobavených výrazů od chlapců.
„Když už jsme u popisování, co je na kom sexy a tak. Tak co je sexy na mně?“ zeptal se zamyšleně Blaise.
„Barva kůže, oči, chůze,“ odpověděla hned Hermiona a upila dýňové šťávy.
„Inteligence, vnímavost, důvěryhodnost,“ reagovala Pansy a zamyšleně si vložila sousto do úst.
„A na mně?“ zeptal se zvědavě Ron.
„Oči, pihy a výška,“ ozvala se Pansy trochu mumlavě.
„Smysl pro humor, loajálnost, odhodlanost,“ pokračovala Hermiona.
„A na mně?“ zeptal se Harry.
„Sláva, dobrotivost a tvá osobní síla, která způsobuje i to, že dokážeš vést lidi,“ zamyšleně pronesla Hermiona.
„Oči, vlasy, rychlost,“ hbitě dodala Pansy.
„Tak dobře. A na mně?“ hraně si povzdechl Draco.
„Lstivost, nadhled, šarm,“ váhavě řekla Pansy.
„Oči, postava, hbitost,“ dodala bez zaváhání Hermiona.
„Vy jste o tom někdy mluvili?“ zeptal se podezřívavě Draco a přimhouřil oči.
„Vlastně jo. Docela často se o vás všech bavíme,“ pokrčila rameny Hermiona a přemýšlela, jestli si má dát ještě kousek slaniny, nebo ne.
„Nedělejte, že vy jste se o nás nikdy nebavili,“ protočila oči Pansy.
„Ale jo, bavili,“ pronesl Blaise.
„Výborně. Takže co je sexy na mně?“ zeptala se pobaveně Pansy.
„Tvá loajálnost, odvaha a sarkasmus,“ odpověděl Draco.
„Postava, prsa a oči,“ pokračoval Blaise.
„Chytrost, lstivost, pohotovost,“ navázal Harry.
„Prdel, pusa a vlasy,“ dokončil Ron. A Pansy se jen potěšeně usmála.
„Hermiono, ty se nezeptáš?“ zeptal se zvědavě Ron.
„Nepotřebuji znát váš názor. Ani nevím, jestli ho chci slyšet,“ zdržovala.
„Zeptej se. Zeptali se všichni,“ řekl Harry a propaloval ji očima.
„No tak jo, co je sexy na mně?“ zeptala se s povzdechem a protočením očí Hermiona.
„Inteligence, pohotovost a ochota pomoci,“ ozval se hned Harry.
„Důvěryhodnost, upřímnost a odvaha,“ navázal Draco.
„Postava, prdel a oči,“ dodal Ron.
„Prsa, pusa a vlasy,“ pokračoval Blaise.
„Jak originální,“ zazubila se Hermiona a vyměnila si významný pohled s Pansy. Dál se ale v rozhovoru nedostali, protože přiletěla pošta. Zvláštní bylo to, že nakonec přiletěla sova s hulákem od Ministerstva. Všichni zpozorněli. Tohle byla velmi neobvyklá situace. A pak začal hulák hlubokým hlasem pana ministra mluvit.

„Vážený profesorský sbore, vážení studenti,
přináším vám tímto způsobem důležitou zprávu. Prosím tedy o absolutní pozornost.
Dnešním dnem vchází v platnost nový zákon. Manželský zákon. Každá svobodná čarodějka i každý svobodný kouzelník nad 17 let a pod 100 let jsou povinni si najít partnera. Manžela či manželku.
Hlavní podmínka při výběru osoby, s kterou strávíte zbytek života, je následující. Čistokrevní kouzelníci si mohou vzít pouze lidi s poloviční krví či mudlorozené. Mudlorození pouze kouzelníky a čarodějky čistokrevné či poloviční krve. Lidé s poloviční krví tedy mají na výběr mezi čistokrevnými a mudlorozenými.
Nabídky k sňatku musíte posílat přes Ministerstvo, aby se zajistilo dodržení této podmínky. Od poslední obdržené nabídky k sňatku, máte sedm dní na její přijmutí. Pokud vám do sedmi dní nepřijde jiná nabídka, bere se i případné mlčení jako souhlas s poslední nabídkou. Není možné odmítnout.
Pokud jste sami odeslali nabídku k sňatku, tak máte sedm dní vyhrazené na čekání na odpověď, kdy k vám nebudou chodit žádné žádosti o sňatek. Tato doba se neprodlužuje. Po sedmi dnech můžete zaslat další nabídku. Ale promýšlejte to pečlivě. Každý může zaslat pouze pět nabídek. 
Toto opatření bylo zavedeno kvůli zachování kouzelnické komunity. Předpokládá se, že v manželství zplodíte alespoň jedno dítě. Je to poměrně radikální krok, ale je nutný, pokud nechceme zmizet ze světa. Až do odvolání, které se nepředpokládá dříve než za 200 let, platí tento zákon.
S přáním příjemného dne,
Ministerstvo a Ministr kouzel Kingsley Pastorek“
Po zaznění posledního slova bylo ve Velké síni ticho, že by člověk slyšel spadnout i špendlík. A to bylo velmi neobvyklé. Ale pochopitelné. Každý se musel, s touto šokující zprávou, vyrovnat po svém.
Harry byl poměrně v klidu, protože předpokládal takový nával nabídek, že se ještě dlouho nebude muset rozhodovat. Draco již sestavoval dopis otci, aby se poptal na přesné znění zákona. Měl plán. Věděl, koho by si chtěl vzít a doufal, že ta osoba bude souhlasit. Blaisovi v hlavě běžel seznam jmen a pomalu propadal zoufalství. Absolutně nevěděl, koho by měl požádat o ruku. Ron byl v šoku. V hlavě neměl ani jednu jedinou rozumnou myšlenku. Pansy byla jako socha. Nevěděla, jak si s touto informací poradit. Měla pár nápadů, ale všechny zavrhla. Věděla, že se bude muset brzo rozhodnout, protože mužů, kteří by si ji ochotně vzali, a ona si ráda vzala je, nebylo moc. Hermiona horečně přemýšlela nad svými možnostmi. Mohla by si vybrat téměř kohokoliv a on by pravděpodobně souhlasil. Byla to válečná hrdinka. Ale také věděla, že ji přijde dost žádostí na to, aby mohla být aspoň pár měsíců v klidu.
U učitelského stolu probíhaly hlavami podobné myšlenky. Severus věděl, že několik nabídek určitě dostane, ale také se jich bál. Mohl by ho požádat kdokoliv a co on potom. Musel si najít nějakého špeha. A už v hlavě plánoval dopis Luciusovi. Dlužil mu několik laskavostí. Minerva přemýšlela, co bude dělat. Už sice nebyla nejmladší, takže doufala, že jí žádná nabídka nepřijde, ale zase bylo její jméno, díky válce, velmi známé. Kratiknot v klidu jedl dál svou snídani. Byl mimo hru. Naštěstí. Pomona byla poměrně klidná. Pokud by ji požádal nějaký milý, věrný a inteligentní kouzelník, neměla by problém si ho vzít. Byla přece z Mrzimoru. Ale také věděla, že tu musí být pro své děti, aby jim připomněla kolej, ve které jsou. A uvědomovala si, že ona a její kolej budou mít nejmenší problém s tím, přijmout tuto novou skutečnost. Poppy se jen zhluboka nadechla. Věděla, kdo ji asi požádá o ruku a také věděla, že proti tomu nemá jediný rozumný argument. Také ho milovala. Už dlouho. Hagrid si dále spokojeně žvýkal snídani. Byl poloobr. Na něj to neplatilo. Septima přemýšlela, jestli by ji nemohly pomoci čísla v této nepříjemné situaci. Rolanda byla naprosto v klidu. Nebylo to sice veřejně známé, ale ona již byla vdaná. Ale děti tedy rozhodně neplánovala. Sibylla už přemýšlela, jaká doba bude nejlepší pro věštění budoucnosti, které by ji mělo navrhnout manžela, aby byla spokojená. Ale jedno měli všichni společné. Určité pobouření nad tímto zákonem. Nad tímto nesmyslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý zanechaný komentář mě potěší ♥