pátek 21. září 2018

MZ - Prolog

Prolog

Bylo po válce. Celý rok trvalo, než se kouzelnická společnost dala dohromady. Jako první začali s obnovou Bradavic. Bylo spousty dobrovolníků a pomocníků a dokonce i magie hradu jim pomáhala. Následovala oprava Ministerstva. Pod vedením nového ministra Kingsleyho. Vše šlo jako po másle. Příčnou ulici a Nemocnici svatého Munga opravovali zároveň s Ministerstvem. Ale i když se opravovalo vše zničené, tak bystrozoři nezaháleli a chytali uniklé Smrtijedy. Jelikož Azkaban nebyl nijak zvlášť poničen, mohli chycené Smrtijedy umisťovat tam, kde je hlídali vycvičené jednotky bystrozorů.
Jediná rodina Smrtijedů, která nebyla potrestána, byli Malfoyovi a to jen díky Narcisse Malfoyové, která v poslední chvíli změnila strany a zachránila tím nejen život svému synovi, ale i Harrymu Potterovi. Právě Harry Potter se přimluvil za jejich osvobození. Argumentoval tím, že kdyby se Narcissa rozhodla jinak, tak by byl již po smrti a válku by strana dobra prohrála. A proti tomu neměl nikdo co říct. Obzvlášť když se za ně postavil i nový hrdina Severus Snape.
Málokoho tedy překvapilo, že se Malfoyové nedočkali potrestání, které si zasloužili. Ale to neznamenalo, že by jejich rodina nic neztratila. Jejich jméno mělo stále velkou váhu a stále byli velmi bohatí, ale Lucius Malfoy a ani Narcissa Malfoyová se nesměli nijak zapojovat do politického dění. Dostali i zákaz vstupu na samotné Ministerstvo. Jen jejich syn Draco vyvázl bez jakéhokoliv trestu.

Když Ministerstvo, Bradavice, Nemocnice svatého Munga i Příčná ulice byly opraveny, život kouzelníků se vrátil do jakéhosi normálu. Začali opět žít.

Starostolec vyznamenal Harryho Pottera a Severuse Snapea Merlinovým řádem první třídy. Hermionu Grangerovou a Rona Wesleyho řádem druhé třídy. Ale posmrtně bylo vyznamenáno mnohem více osob. Za zmínku stojí Remus Lupin, Nymphadora Tonksová, Alastor Moody či Susan Bonesová.

A k překvapení většiny lidí, se do náhradního sedmého ročníku přihlásili všichni přeživší, tudíž to v Bradavicích vypadalo téměř jako před válkou. Chybělo jen několik známých tváří. Jako třeba Levandule Brownová.
Ale válka měla i kladné dopady. Téměř zanikla kolejní nevraživost. Udržovali ji jen starší studenti, kteří se nezúčastnili války. A těch bylo naštěstí velmi málo. A tak vznikla nová přátelství. Například mezi Harrym, Hermionou, Ronem a Dracem, Pansy a Zabinim. Byla to zvláštní a různorodá skupinka, která se ale stala symbolem zakopání válečné sekery. Protože když toho byli schopní úhlavní nepřátelé školních let, tak proč by nemohli i ti ostatní.
Také Severus Snape byl mnohem méně děsivý a tím pádem oblíbenější. Pro spoustu studentů se Lektvary staly oblíbeným nebo přinejmenším snesitelným předmětem.
Ale nebylo vše růžové, jak se zdálo. Ve válce ztratila kouzelnická společnost velmi mnoho lidí.

Více než za první války. A proto přišla na řadu úprava zákonů.
      A přesně tady začíná náš příběh. V prvním měsíci nového školního roku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý zanechaný komentář mě potěší ♥